9 Ocak 2012

Mutluluk Çok Yakınında

  Televizyonda reyting alan dizilerin neredeyse yarısından fazlasının melodram olduğuna bakılırsa, günümüzde mutluluğu yakalamak her zamankinden daha zor.

  Bluebird: Women and New Psychology of Happiness kitabının yazarı Ariel Gore'ye göre, günümüzde kadınların çok fazla fırsat ve olasılığa sahip olması bu durumun bir nedeni olabilir: '' Ancak olasılıklar , beraberinde oldukça fazla baskı da getiriyor. Kadınların hem harika bir kariyere sahip olup hem mükemmel bir aile kurması , hem de bunları kolayca dengede tutabilmesi isteniyor. Sonuçta , asla olabileceği kadar mutlu ya da başarılı olmadığı düşüncesiyle sürekli olarak hayal kırıklığı içinde yaşıyorlar.'' Dahası bizi mutlu edecek şeyleri kolayca gözden kaçırabiliriz.
  Evlenmenin, çocuk sahibi olmanın ya da çok para kazanmanın bizi tatmin edeceği düşünülüyor. Oysa işler çoğu zaman böyle yürümez.


  '' Olduğundan daha mutlu olmak için ihtiyacın olan her şeye sahipsin. Yapman gereken tek şey, onlardan nasıl faydalanacağını öğrenmek.''

      Daha mutlu olmak için:

   1. Basit şeylerden keyif alın.
   2. Şükretmeyi bilin.
   3. Mutlu kişilerle takılın.
   4. Kıyaslamaktan vazgeçin.
   5. İşinizi sevin.
   6. Büyük resme odaklanın, ayrıntılarda boğulmayın.
 
  Uzun uzun cümlelerle yormak istemedim yine sizi, kısa ve öz, hayatın kendisi gibi.. Sadece maddeleri düşünün,  uygulamak size kalmış. Mutluluk sandığımız kadar uzakta değil... Bu saatte neden mi yazdım bunları? Bilmem, sadece içimden geldi...

                                                        Mutlu Kalın!



8 yorum:

gülümse dedi ki...

offf ben ayrıntılarda boğulduğum için hep sıkıntı yaşıyorum

Elifinelizi dedi ki...

bence harika bir özet olmuş . Çok şükürki bir çok maddeyi yakalayabiliyorum . Çünkü mtlu olmayı istiyorum . sanırım buda bir şık olabilir.
Mutlu olmayı istemek :)

Bu arada Madame Coco nun koleksiyonunu gömek istiyorum ama bir türlü sitesini çözemedim bilgin varmı ?:)

Hestia dedi ki...

Ayrıntılara pek dalmamak, olaylara geniş bir yelpazeden bakıp mutluluk verici anlara odaklanmak daha faydalı. Umarım başarırsın gülümse:)

Madame Coco'ya gelince koleksiyon sekmesinde bir sıkıntı var açılmıyor ürünler. Ama google görsellerden görebilirsin bir kısım ürünleri. Yakında online shopping de yapabileceğiz, bu da bir artı:)

Elifinelizi dedi ki...

Bir bornoz çalışması yapmayı planlıyorum kendim için ilham gelsin istedim çok hoş görünüyor ürünler .
anladım canım teşekkürler

S&A dedi ki...

İşinizi sevin nasıl önemli bir madde ben bir de arkadaşlarınız olsun ve onlarla zaman geçriin maddesini eklemekk istiyorum :)) Şahsen benim eksiklik duyduğum şey bu ,)

tubitos dedi ki...

Elifcim benim nişanda alınan bornozum böyle fransız dantelli kokoş bişeydi öyle bişey arıyorsan benimki Kervan'dan =)

tubitos dedi ki...

bence de şahane bi özet olmuş canım

Hestia dedi ki...

tubıtos cnm o zman bizim bornozlar bir örnek:) nişan bohçasının vazgeçilmezi oldu zaten o kervan bornozlar, iyiki bir yedeğini de english home dan almışım tüm yeni gelinlerde var:)))