4 Ocak 2012

Bu markayı not edin!

  Bu markayı bir kenara not edin, 2011'de tam da evlilik aşamasındayken nasıl fark edemediğime üzülüyorum...İki kardeş, aradıkları çeyizlik danteli bulamayınca akıllarına kendi işlerini kurma düşüncesi gelip oturmuş. İyiki de bulamamışlar! Sonucunda danteli yenilikçi bir anlayışla harmanlayan, meraklılarına Fransız danteli sunsalar da asıl hedefleri Türk dantelini yaşatmak olan bir marka yaratmışlar. İsmi de adı gibi ''Dantell''.

  Yaratıcı kimlikleriyle ön plana sahip kardeşler danteli modernliğe uygularken en çok kumaşlara dikkat ettiklerini, bu yüzden sezona hakim kumaş renklerini, trendleri takip ettiklerini belirtiyorlar. Ben, onları ve markalarını Marie Claire, Ocak sayısında tanıdım. Ancak İstanbul'da olup da Akmerkez'e veya Akaretlere yolu düşenler benden pek önce haberdar olmuşlardır muhakkak. Çünkü ürünler fark edilmeyecek gibi değil. Şuan sadece İstanbul'da şubeleri olan firmayı en yakın zamanda diğer şehirlerde özellikle de Bursa'da görmek ne güzel olur!!






      Marka: Tuvana Büyükçınar'ı ''konuk tasarımcı'' olarak markalarına katarak onun herkes tarafından kabul görmüş zevki ve gustosunu da  yansıtmayı başarmış. Evlilik hazırlığı yapan gelinlere özel dantel ayakkabı, sabahlık, söz nişan bohçaları,bornoz ve nevresim takımları , konuklara hediye olarak verilebilecek güzellikteki lavanta keseleri ve tea-lightların yanı sıra sipariş üzerine özel üretim de yapabiliyor.





    Firma üretken Türk kadınına da iş imkanı sağlıyor. Web sitelerindeki üret-yolla bölümlerinden kendilerine ulaşacak kadınlara da anlaşma sağlanırsa kendileriyle çalışma imkanı tanıyorlar. Türkiye'de hızla artan bu tarz mağazalar eskiye dönüşün hız kazandığını, giderek modernleşen toplumlarda geleneklerimize dönmenin içimizdeki sıcaklığını tartışmasız tetikliyor.

3 yorum:

Aktuelmoda dedi ki...

Harika şeyler var gerçekten,şimdi inceledim sitesini de..Hepsi sıcacık,kültürümüzün ürünleri..

lamore del calcio dedi ki...

merhabalar :) ben bu markayı sanırım evim.net veya evmanya.com'da görmüştüm. bu tarz sitelerde ürünlerini gördüğüme eminim, yine gelebilir bence, İstanbul dışında yaşayanlar için fırsat :) bu arada ben danteli sevmem, sevemem, anneme hiç d,nletemedim, tonla dantelim var, kocaman bir dolap gözü kaplıyorlar evde, her türü var, resmen servet, kullanmadıkça annem üzülüyor ama elimde değil, sevmiyorum :( sadece mutfakta renkli kumaşla kombin ettiği bir takımı hatrı olsun diye dolap içine serdim

Elifinelizi dedi ki...

harikalar gerçekten .
teşekkür ettim hemen göz atacağım .