16 Kasım 2011

Önemli olan 'ruh' güzelliği:)

   Eskiden beri söylediğim bir şey var: bir ev,  işyeri veya  restaurantın şık, lüks veya özenli olmasından daha önemli bir şey var. O da 'ruh'unun olması. Şimdilerde onlarca para dökülerek dekorasyon yapılan evlerde eksikliğini gördüğüm tam da bu işte. Oturma odaları tatlı muhabbetler yerine, televizyon seyretme odaları olmuş durumda. Misafir odaları en özenli şekilde dekore edilip kapısı kapalı duruyor, beklenip de gelmeyen ''misafirler'' ya da ''beklenmeyen''ler için. Hep bir mazeret sunuluyor, bir araya gelinmiyor, sohbetler etkisini yitiriyor, giderek azalıyor. Evler büyüdükçe içinde yaşayan insanlar azalıp, mutsuzlaşıyor sanki. Her odada ayrı bir dünya yaratılıyor. Ailenin biricik çocuğu için düşünülen, dekorasyon dergilerinden fırlamış gibi duran o şirin odalarda çocuklar yalnızlaşıyor, bilgisayar ekranından veyahut test kitaplarından başka bir şey göremiyor.

    Biraz dertliyim sanırım bu konuda:) Bu postta bahsedeceğim yer ''ruh''u olan huzurlu bir yer, balayımızı geçirdiğimiz maxx royalden bir kaç kare...

                                       Odadaki mutlu evlilik kartı nazik bir düşüncenin eseriydi:)


     Akşam yemeği rezervasyonumuzu otelin dışında kalan Golf House'da yaptırmıştık aslında ama gerçekten soğuk ve korkutucu bir mekandı tüm ihtişamına rağmen.Biz de Fransız Restaurantı olan ''La Mole''e gittik. Otel bu yıl mayıs ayında açılmış,dolayısıyla her şey deluxe ve modernliğin sınırları zorlanmış. Salaş ve rahat görünen yer sayısı çok az takdir edersiniz ki. Bu bir yandan iyi, ama insanın o ''ışıltı''dan canı sıkılabiliyor.İşte o anlarda La Mole Restaurant'a veya Le Melange Patisserie'e kaçabilirsiniz. Çünkü mükemmel denilecek güzelliğe ve huzura sahipler.










                                                 Sandalyeler ve pudra krem uyumu harika!


    Otelde ilgimi çeken bir başka güzellik de, masalarda her gün tazelenen canlı çiçeklerin kullanılmasıydı. Main ve a'la carte restaurantlar, snack'ler ve hatta wclerde bile canlı çiçeklerin olmasına bayıldım.


                                                                 Güzel Günler...

3 yorum:

La sorpresa dolce dedi ki...

ayy ne güzel ne güzel :) sayende kendimi Max Royal için fiyat bakarken buldum, mikemmel :)

Adsız dedi ki...

ben otellerde en çok wc'lerdeki taze çiçekleri ve o derinden gelen hafif müziği seviyorum:)
birde böyle anonim yorum kısmını seçiyorum çünkü beni tanımıyor yorum kısmında okadar uğraşsam da olmuyor..

zeynepinevi

Fido dedi ki...

hay ağzına sağlık canım, ne güzel söylemişsin,ben de eşyaların bir ruhu olduğuna inanırım,o ruh da hem evi hem evde yaşayanları etkiler,bununla ilgili bir post da yaptım hatta :) ben de 1 yıllık evliyim ve bizim evimizde bir tane oturduğumuz oda var,misafirlerimizi de orda ağırlıyoruz biz de orada yaşıyoruz..aynen ben de ruhu olmayan binaları,evleri,eşyaları çok seviyorum,sıcak sıcacık olmalı,insanın içini ısıtmalı..biz de hillside beach club'a gitmiştik balayı için,çok sıcak ve huzurlu bir oda hazırlamışlardı bizim için,begonvil yaprakları,isimlerimizin yazdığı el boyama taş ve şarap ve meyve sepeti..o kadar anlamlıydı ki!! sizin balayı oteliniz de çok güzelmiş..huzurla ömür boyu yaşayın güzel evinizde :)