21 Temmuz 2012

Hadi herkes balkonlara..

    Yazın kavurucu sıcaklarıyla baş etmek gerçekten zorlamaya başladı. Giderek artan sıcaklarda serinlemek için en güzel şey balkonlara taşınmak. Eğer niyetiniz bronzlaşmak ya da haşlanmak değilse öğlen saatlerinde çıkmayın derim:)

   Şöyle saat 7den sonra, özellikle de iftar vakti, yemek menünüzü balkona taşımaya ne dersiniz? Arkasından serinlikte bir türk kahvesi..
   Harika olur! Sanırım oruç başa vurdu:)

   Bahar yüzünü gösterdiğinden beri balkonda ufak çaplı değişiklikler yapmaya başlamıştık. Annemin eski mutfak masasını alıp boyayıp balkona koyma fikri de bu sıralarda ortaya çıktı. Balkon masasız olmaz, masa yemeksiz olmaz:)

   Aldık elimize yağlı boyaları-fırçaları bir güzel boyadık masa ve sandalyeleri.Önce su yeşiline sonra beyaza. Nasıl mı oldu?






          Üst resimde gördüğünüz su yeşili sandalye de şu an beyaz durumda. Balkon masasını ve sandalyelerini boyayacaklara öenerim ise şu: boyayacağınız alan ahşap mobilyaysa sprey boyaları kesinlikle önermiyorum. İstediğiniz kadar zımparalayın, zamanla sprey boya ile boyadığınız alandaki boya soyluyor,. Üstelik sandalye gibi ince işçilik gerektiren küçük küçük alanlardan oluşan mobilyalarda sprey boya kullanmak oldukça masraflı olabiliyor.Çünkü boya uçuyor ve istediğiniz yeri boyayana kadar bir kaç şişe boya bitirmek zorunda kalıyorsunuz.Yani sprey boyaların cezbedici renklerine kanmayın ve seçiminizi yağlı boyadan yana kullanın derim ben.




                                                              Mutlu Haftasonları!
         

4 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Ellerinize sağlık !Desene boya mevsimi açıldı :)Sandalye boyamak zorlu iş gerçekten de ama emeklerinize değmiş,annen güle güle kullansın !

pelinpembesi dedi ki...

çok çok güzel olmuş! ben de masa boyadım ama daha fotoğraflayamadım, yakında :))

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

çokk güzel :)

assortiek dedi ki...

harika bi blog bu,daha çok uğricam ben:)