1 Mayıs 2012

Pizza da yaparım kariyer de!

 Nasılsınız cupcakelerim, ben hep böyle uzun aralar veriyorum ya yazmaya, nedenlerim de var elbet. Bugün günlerden 1 Mayıs, emekçilerin bayramı. E bizim şirkette tatil oldu, cumartesi pazar bolca gezdiğimizden bugünü evime, kendime ve eşime ayırdım.

  Geçen akşam women's health dergisi aldık, kahveler eşliğinde balkonda okurken zeytinyağıyla yapılan besleyici ve az kalorili bir pizza tarifi gördük. Tabi bu tarif en çok benim abur cubur meraklısı boncuğumun dikkatini çekti. Neredeyse her pazar yaptığım ve severek yediği ''ekmek pizza''larına artık kanmayacağını hissettirerek:''Aşkım öğrensene yapmasını '' dedi. Eyvah ki ne eyvah:) Hadi pizzanın üst dizaynıydı sosuydu yaparım da hamuru nasıl olacak? dedim. Yaparsın sen ya çok güzel olur dedi, ertesi gün eve yaş mayayla geldi:)


   Pazartesi yoğun bir gündü iş yerinde, akşamda sinemaydı falan derken eve geç geldik. Ama bugün kaçarım yoktu, nasılsa tatil:) Hadi dedim deneyeyim, hamuru yaptım şimdi mayalanmasını bekliyoruz merakla: ) Bakalım nasıl olacak? Domates sosu için varsa fikirleriniz paylaşınız:)

 

10 yorum:

Lilyum dedi ki...

insan eve elinde çiçekle gelir bizim ki mayayla gelmiş :) kesin güzel olcak biz gelene kadar daha da bi ilerletirsin bizde yeriz bi pizzanı :) sos için,annem pizza da gayet iyidir, passaparolla annem diyorum :)) hadi şimdiden afiyet olsun :)

Hestia dedi ki...

Aa bizimki bugün aslında papatyalarla geldi eve:) Sabah ekmek almaya gittiğinde bahçeden toplamış:)Teyzişkomun üstüne yok zaten bu hamur+sos+profiterol olaylarında, heralde 40 fırın pizza yapmam gerek onun kademesine ulaşmak için:)

Lilyum dedi ki...

aferin ona papatyayla gelsin tabi :) biz sana güveniyoruz sen çözersin bu hamur işlerini öptük sizi :) grşrz...

merrapunzel dedi ki...

bizde evde pizza yapıyoruz..hamurunu ekmek makinasıyla yapıyoruz..üstüne suyla karıştırdığımız domates salçasını sürüyoruz ..sırasıylada mantar,mısır,biber,zeytin,sosis sucuk gbi malzemelerini koyuyoruz..bence salçayla yap çünkü domates hamuru sulandırıyor ozamanda hamur ıslak oluyor tavsiye etmem.. merrapunzel@blogspot.com

our love dedi ki...

hmmm eminim gayet güzel olmuştur bir gün gelelim de bize de yap kuzum :) bu arada doğru mu anladım işe mi başladın eğer öyleyse çok sevimdim canım öptm çok seni afiyet olsun boncuğun ve sana :)

Hestia dedi ki...

Our love: tatlım girdim evet:) gelin valla bi haftasonu yaparım sizede:)

Hestia dedi ki...

Merrapunzel: Öncelikle hoşgeldin bloguma:) Fikrin için sağol bide öylee denerim muhakkak güzel olur bi de feslegen falan kullanırsak tadına doyum olmaz gibi geldi şimdi:)

Zeynep'in Evi dedi ki...

Çok kalorili diye, rejimdeyim diye, canım çeker diye hiç yapmıyorum pizza ama nasıl da özledim:(

merrapunzel dedi ki...

hmm evet fesleğende gayet güzel olabilir. erkekler pek o tarz şeyleri sevmez ama ben kendi tarafıma deneyebilirim:).acı seviyorsanız mexıca biberide koyabilirsnz..

Hestia dedi ki...

Zeynep'in evi: Haklısın valla kalorisi bol ama ne de lezzetli değil mi? Özlenmeyecek gibi değil hani:)