10 Mayıs 2011

Shabby Chic

 Shabby Chic yani ''salaş şıklık '' günlük hayatın eski alışkanlıklarını,konforlu ve işlevsel ögelerle zenginleştirerek bir dekorasyon stiline dönüştü.
 Eski dantel masa örtüleri,çiçekli ve pastel tonlardaki renkli döşemelikler, açık renk cilalı mobilyalar, ferforje detaylar, yarı transparan tül perdeler, tazeliği hiç geçmeyen rengarenk çiçekler ve olabildiğince konfor...İşte gündelik yaşamı daha renkli ve cazip kılan salaş şıklık yani Shabby Chic stili:






Yumuşacık minderlerin süslediği rahat kanepeler, taze çiçekler ve mumlardan yayılan mis gibi kokuların kucakladığı bir ev hayal edin! Shabby Chic stilinin yaratmak istediği atmosfer tam da bu.


       

             STİL ÖNERİLERİ:

   Kır evi ve sahil evi havasını taşıyan bu evlerde beyaz,krem rengi, pastel pembe ve gül kurusu ve soluk yeşil etkisi öne çıkıyor.Döşeme ve perdelerde desenli, soluk renkli hatta neredeyse yıpranmış görünümlü kumaşlar öneriyorum.Saf beyazı belki kırık beyaz ile dengeleyebilirsiniz.
 




   Shabby Chic etkisi için evinizdeki eşyalara tekrar bir göz atmanızı öneririm. En önemsiz ayrıntılar ve gözden çıkardığınız belkide deponuzda duran parçalar beyazın muhteşem etkisiyle ve küçük dokunuşlarla yepyeni bir görünüm kazanabilir.


   

1 yorum:

nihal dedi ki...

Gerçekten de en sevdiğim stil bu.. blogundan haberdar ettiğin için teşekkürler bu arada.. :)