28 Nisan 2011

Evlilik Hazırlıkları Başlasın!!!

    Yaz sezonuna yaklaşırken, evlilik hazırlıkları, nişan ve düğün hareketlenmeleri de başladı. Sizlere bu yazımda çeşitli kutlamalarınızda kullanacağınız ve yıllar boyu parmaklarınızdan çıkartmayacağınız yüzüklerden bahsetmek, bu değerli ve anlamlı şeyler için ipuçları vermek istedim.
      Hazırsanız başlayalım:

                                                            
                                                         Bakalım kutudan neler çıkacak?

                     Kalp şeklindeki tek taşlar bu sene oldukça moda, gerçekten de çok romantik gözüküyorlar.
              Evlenme tekliflerinde sınırları aşmak isteyen beyler için farklı bir alternatif. Biz çok beğendik:)




           Nişan yüzüğü bir ömür boyu takılır ve size eşinize olan aşkınızı ve bağlılığınızı hatırlatabilmesi açısından dayanıklı bir malzemeden yapılmış olmasına özen göstermelisiniz.
           Sarı altın her durum için en uygun madendir.Ancak almadan önce ayarından emin olun.En çok kullanılan ayar 14, 18 ve 22 dir. Hiçbir altın yüzük yada mücevher 24 ayar değildir. Çünkü farklı metallerle karıştırılmadan saf altınla işleme yapılamaz.
           Platinse en sert madendir ve sizin beklentilerinize ve zevkinize göre tasarlanıp işlenir. Ancak platin yüzükler altın yüzüğe göre oldukça pahalıdır.
           Pırlanta alırken ise dikkat etmeniz gereken 4 önemli özellik vardır.Kesim,karat ağırlığı, berraklık ve renk.Yüzüğün üzerindeki pırlanta taşın sertifikası olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sertifika 1 karattan büyük taşlar için uluslararası alanda geçerli bir sertifika olabildiği gibi daha hafif taşlar için kuyumcunun kendi adını taşıyan bir sertifika da olabilir. Ayrıca firmanın iade ve değiştirme koşullarını yüzüğü almadan önce öğrenmeniz sizin yararınıza olacaktır.


             Eğer parmaklarınız kısaysa, yüzüğünüz çok göze batan bir model olmamalı, inceyse dekoratif olarak dizayn edilmiş yüzükleri tercih etmelisiniz. Ayrıca eğer alerjik bir cildiniz varsa saf altın yada platin olmayan bir yüzük sizi rahatsız edecektir.Sadece beğendiğiniz için satın almamalısınız.


 
                                                            Vintage yüzüklere ne dersiniz?

                            
                                                         Tüm güzelliklere sahip olmanız dileğiyle...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bakalım o en muhteşem günde sizin kutunuzdan ne çıkacak? :)
Yüzükler süper, tiffany co modelleri en çok beğendiklerimden.
Fiyatları biraz pahalı ama alternatiflerini İstanbul kapalı çarşıda yapıyorlar.
:)

Hestia dedi ki...

Ben de mavi kutudan çıkan her yüzüğü beqenebilirim:) Bi kapalıçarşı turu atmakta fayda var, kutu tiffany'den yüzük kapalıçarşıdan:)