16 Mayıs 2011

Welcome...

     I know this is not a decoration article -- just a feeling. I am like a little girl in front of the window for days. I've been waiting a long time.Finally the big day is tomorrow! I am very blissfull for this reason. I love the feeling of relaxation caused by remaining behind the fears.156 days ended and spring finally arrived. I miss u so much my prince:) Come and bring me the spring...

10 Mayıs 2011

Shabby Chic

 Shabby Chic yani ''salaş şıklık '' günlük hayatın eski alışkanlıklarını,konforlu ve işlevsel ögelerle zenginleştirerek bir dekorasyon stiline dönüştü.
 Eski dantel masa örtüleri,çiçekli ve pastel tonlardaki renkli döşemelikler, açık renk cilalı mobilyalar, ferforje detaylar, yarı transparan tül perdeler, tazeliği hiç geçmeyen rengarenk çiçekler ve olabildiğince konfor...İşte gündelik yaşamı daha renkli ve cazip kılan salaş şıklık yani Shabby Chic stili:






Yumuşacık minderlerin süslediği rahat kanepeler, taze çiçekler ve mumlardan yayılan mis gibi kokuların kucakladığı bir ev hayal edin! Shabby Chic stilinin yaratmak istediği atmosfer tam da bu.


       

             STİL ÖNERİLERİ:

   Kır evi ve sahil evi havasını taşıyan bu evlerde beyaz,krem rengi, pastel pembe ve gül kurusu ve soluk yeşil etkisi öne çıkıyor.Döşeme ve perdelerde desenli, soluk renkli hatta neredeyse yıpranmış görünümlü kumaşlar öneriyorum.Saf beyazı belki kırık beyaz ile dengeleyebilirsiniz.
 




   Shabby Chic etkisi için evinizdeki eşyalara tekrar bir göz atmanızı öneririm. En önemsiz ayrıntılar ve gözden çıkardığınız belkide deponuzda duran parçalar beyazın muhteşem etkisiyle ve küçük dokunuşlarla yepyeni bir görünüm kazanabilir.


   

5 Mayıs 2011

Hıdrellez, This Night is special




 

                            Herkese mutlu sabahlar! Bu gece tüm dileklerinizin kabul olması dileğiyle:)




    G'day everyone! This night our special night. We call this day ''Hıdırellez''. We write our wishes this night and we hang this paper under the rose tree after sunset. Also we make shapes with ''beans'' under the tree. That shapes our wishes like car, home or love...These papers are collected in the morning.





                                                                                                        Best Wishes:)                                                                           


2 Mayıs 2011

Bugüne dair..

    Sabah erken kalkıp bugün yapmam gerekenleri düşünürken aklıma bayadır ellerimde değişmeyi bekleyen askılarım geldi. Bugün sizinle ilgileneceğim dedim ve malzemelerimi karıştırırken adeta kayboldum içlerinde. Zaman nasıl geçti anlamadım bile... En sonunda da çıkan görüntüden keyif alıp, sizlerle paylaşmayı düşündüm.Hadi askılarımıza bir de bu açıdan bakalım.
 
    Good day! I got up early this morning and I wanted to make a new design  for my hangers. Time passed very quickly. However, I really liked the resulting image. Hangers seemed very pretty and that made me smile:)


                                    Esse'den aldığım fuşya renkli askılarım , bahara uyarak çiçeklendi...





                                   Hem kullanışlı hemde çok şık oldular, ben çok beğendim. Ya siz?
                                                                                                                   I hope you like it!
                                   Yazıdaki tek eksik iyi bir fotoğraf makinesi sanırım:)
                                                                                                                   I want a good camera:)