5 Mayıs 2012

Tam Serinlemelik!

   Birkaç haftadır marifetliliğim üstümde sanırım:) Geçen hafta pizza şimdiyse ondan çook çook kolay bir tarifle karşınızdayım. Bugün şöyle lezzetli, tatlı, serinletici ve besleyici bir şey çekti canım. Hadi dedim şu biraz hormonlu çilekleri değerlendireyim sütle. Hadi bir de resimlerini çekeyim dedim işte sonuç:)



             Gereken malzemeler çok basit, çilek + süt, şeker ya da bal. Veee buz gibi bir lezzet için ... Buzlarımız.Çileklerimizi rondodan geçiriyoruz blendrda kullanılabilir. İçine istenilen miktarda kaç kişi için yapılacaksa o kadar bardak süt, şeker konulur.İsteğe göre toz vanilin de kullanabilinir.


                                                Blendrda çekilen çilekler tam içilmelik olur:)



                           Köpük köpük çoğalan mutluluklarla dolu bir hafta sonu dilerim hepinize!

Vintage Etkisi


    Herkese güneşli bir günden merhaba! Blogumda sıkça bahsetmiştim kapalı havalardan nefret ettiğimi , bugün - o günlere inat sımsıcak bir gün. 

    Yeni pembe makinemle biraz çekim yaptım bugün, yeni aynamın görüntülerini sizlerle de paylaşayım dedim. Vintage etkisi bir salon için vazgeçilmez eskilerin bu klasik oymalı aynaları krem rengi ile buluşunca bence harika bir görüntü oluşuyor. 



      Sizlerden de gelen istek üzerine dekorasyon yazılarıma devam ediyorum, evimden kareler ile:) Evinizde vintage bir görüntü oluşturmak için Kervan, Laure Ashley, Sherwood Furniture ve Mudo Concept sık uğrayacağınız mekanlar olsun. Mobilyalarınız ne kadar eskitmeyse koltuk ve diğer aksesuarlarınızın da bir o kadar ışıltılı olması kanısındayım ben. Çünkü işin içine biraz renk, biraz parıltılı girmeli ki oluşturacağınız country etkisi daha fazla göze çarpsın.



 
              Bu tarzın olmassa olmazı pastel renklere yer verin. Kullanacağınız canlı renklerde vazolar ve bahar havasını yansıtan çiçekler ile yaşadığınız ortam size huzur versin. Mutlu hafta sonları! 



1 Mayıs 2012

Pizza da yaparım kariyer de!

 Nasılsınız cupcakelerim, ben hep böyle uzun aralar veriyorum ya yazmaya, nedenlerim de var elbet. Bugün günlerden 1 Mayıs, emekçilerin bayramı. E bizim şirkette tatil oldu, cumartesi pazar bolca gezdiğimizden bugünü evime, kendime ve eşime ayırdım.

  Geçen akşam women's health dergisi aldık, kahveler eşliğinde balkonda okurken zeytinyağıyla yapılan besleyici ve az kalorili bir pizza tarifi gördük. Tabi bu tarif en çok benim abur cubur meraklısı boncuğumun dikkatini çekti. Neredeyse her pazar yaptığım ve severek yediği ''ekmek pizza''larına artık kanmayacağını hissettirerek:''Aşkım öğrensene yapmasını '' dedi. Eyvah ki ne eyvah:) Hadi pizzanın üst dizaynıydı sosuydu yaparım da hamuru nasıl olacak? dedim. Yaparsın sen ya çok güzel olur dedi, ertesi gün eve yaş mayayla geldi:)


   Pazartesi yoğun bir gündü iş yerinde, akşamda sinemaydı falan derken eve geç geldik. Ama bugün kaçarım yoktu, nasılsa tatil:) Hadi dedim deneyeyim, hamuru yaptım şimdi mayalanmasını bekliyoruz merakla: ) Bakalım nasıl olacak? Domates sosu için varsa fikirleriniz paylaşınız:)